Parse error in downloaded data
 
FIND BEST RATES:

 inner

Εκμεταλλεύσου, λοιπόν, τις ηλιόλουστες Κυριακές που είμαι μπροστά μας και οργάνωσε τη δική σου οινοτουριστική εκδρομή στα βουνά της νήσου, συνδυάζοντας μοναδικές γεύσεις, διασκέδαση και αναψυχή!  

Αν δεν το έχεις ξανακάνει, σου ετοιμάσαμε εμείς μια διαδρομή με 4 από τα πιο όμορφα χωριά της Κύπρου, που είναι πασίγνωστα για τα τοπικά τους κρασιά και την καλή τους κουζίνα.   

Όμοδος  

Το Όμοδος και η γύρω περιοχή ήταν γνωστά για τα πλούσια αμπέλια τους ήδη από τον Μεσαίωνα, αλλά τα γόνιμά του χώματα και το μεράκι των κατοίκων του έχει αναδείξει τα τοπικά κρασιά ανάμεσα στα ωραιότερα του νησιού. Στο Όμοδος έχει ανακαλυφτεί ένας από τους παλαιότερους ληνούς του νησιού, ενώ καθετί στο χωριό –από τους αναλημματικούς τοίχους ως τα παραδοσιακά πατητήρια- προδίδει την ιδιαίτερη σχέση του με το κρασί και την οινοπαραγωγή.  

Στο χωριό, σχεδόν κάθε σπίτι παράγει το δικό του κρασί, αλλά υπάρχουν και τέσσερα μεγάλα, επαγγελματικά οινοποιεία. Οι άνθρωποί τους θα χαρούν να μοιραστούν μαζί σας τα μυστικά της παράδοσής τους – ενώ θα σας πουν και με ποια τοπικά εδέσματα ταιριάζει καλύτερα η καθεμιά από τις ποικιλίες τους.  

Καλοπαναγιώτης 

kalopanayiotis

Ο Καλοπαναγιώτης είναι ένα από τα ωραιότερα και πιο κοσμοπολίτικα χωριά του Τροόδους, και στα γραφικά του σοκάκια μαζεύονται κάθε σαββατοκύριακο πλήθη επισκεπτών που λατρεύουν το πάντρεμα του υπέροχου φυσικού τοπίου με τις αγροτουριστικές εγκαταστάσεις του νησιού, καθώς και οι περίφημες ιαματικές του πηγές και τα σύγχρονα spa.  

Εκτός από το εξαιρετικό ντόπιο κρασί του, ο Καλοπαναγιώτης είναι πασίγνωστος για το φανταστικό του μέλι, καθώς και τη μαγευτική πανοραμική θέα που προσφέρει στην κοντινή κοιλάδα.  

Λόφου  

Ένα από τα πιο αυθεντικά χωριά της Κύπρου, η Λόφου είναι πασίγνωστη για το κρυστάλλινο κρασί του, τους πλούσιους αμπελώνες και τα διάσημα φεστιβάλ του.  

Χτισμένη σε μια όμορφη λοφοπλαγιά, η Λόφου γοητεύει τον επισκέπτη με τα παραδοσιακά της σπίτια και την ιστορία της: μια από τις εκκλησίες της μετά σχεδόν δύο αιώνες ιστορίας, ενώ το ιστορικό λιοτρίβι του χωριού θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς παραγόταν το περίφημο λάδι της περιοχής, ενώ στα μουσεία του (ένα Αγροτικό και ένα Λαογραφικό) θα ανακαλύψετε πολλά μυστικά για τη σκληρή μα συναρπαστική ζωή των ανθρώπων του χωριού τους περασμένους αιώνες.  

Μη φύγετε δίχως να δοκιμάσετε τοπικά αμύγδαλα, λάδι και ελιές, καθώς και παραδοσιακό ζυμωτό ψωμί.  

Πέρα Πεδί 

pera pedi

Μόλις 35 χιλιόμετρα από τη Λεμεσό, το Πέρα Πεδί χρωστά πολλή από τη γοητεία του στον πανέμορφο Κρυό ποταμό, που το διασχίζει απ’ άκρη σ’ άκρη.  

Οι λιγοστοί κάτοικοί του είναι πολύ φιλόξενοι και καλλιεργούν μηλιές, αχλαδιές και ορισμένα από τα νοστιμότερα αμπέλια της νήσου. Προτού απολαύσετε τα τοπικά εδέσματα και το τοπικό κρασί, περιηγηθείτε στα αξιοθέατα του χωριού, όπως στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, που χτίστηκε το 1796, και στην Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής που είναι ακόμη παλαιότερη. Από τα πιο εντυπωσιακά του κτίσματα είναι ο παραδοσιακός Νερόμυλος, ενώ αν είστε μύστης του κρασιού και της οινοποιίας, μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε το τοπικό οινοποιείο.   

Η Κύπρος είναι ένα πανέμορφο σεντούκι γεμάτο πετράδια και κρυμμένους φυσικούς θησαυρούς. Αυτή την άνοιξη, οργανώστε φίλους και συγγενείς και ανακαλύψτε τις ομορφιές της χώρας μας και τα υπέροχα κρασιά της! 

Blog Categories:

wedding area english