Parse error in downloaded data
 
FIND BEST RATES:

 inner 3

Το καλό κλίμα μεταξύ των συναδέλφων αποτελεί σημαντικό δείκτη παραγωγικότητας, μιας και το άτομο παύει να δουλεύει μονάχα για βιοποριστικό όφελος, αλλά κυρίως ενδιαφέρεται για το κοινό καλό και τη συνεισφορά του στην απόδοση της ομάδας.  

Ευρέως διαδεδομένη μέθοδος αυτής της ποιοτικής σύνδεσης των σχέσεων μεταξύ των συνεργατών αποτελεί το επονομαζόμενο "team building" που συνίσταται από τακτικές ενδυνάμωσης των διαπροσωπικών σχέσεων τόσο μέσω ειδικά στοχευμένων events όσο και μέσω της υλοποίησης καθημερινών συνηθειών ή προνομίων που αφορούν σε όλη την ομάδα (routines). Δεν είναι λίγες οι εταιρείες που σχεδιάζουν ακόμα και ολιγοήμερες αποδράσεις στην εξοχή για τις ομάδες των υπαλλήλων τους, κάτι που δίνει την ευκαιρία στους συνεργάτες να χαλαρώσουν και να απολαύσουν ο ένας την παρέα του άλλου σε ένα όχι αυστηρά επαγγελματικό περιβάλλον. 

Έρευνες σε κορυφαία HR τμήματα πολυεθνικών έχουν καταδείξει τη μεγάλη σημασία του "ανήκειν" ως προϋπόθεση προσωπικού ενδιαφέροντος για το καλό της επιχείρησης. Με αυτό στο μυαλό, οι μεγαλύτερες εταιρείες, αλλά σιγά σιγά και οι μικρότερες, εισάγουν στην καθημερινή πρακτική τους το coaching των υπαλλήλων τους, στοχεύοντας τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική τους ανάπτυξη. Μέρος αυτής της συμβουλευτικής τακτικής αποτελεί η συναισθηματική ταύτιση και η συνένωση με τους υπόλοιπους συνεργάτες, ώστε να επιτευχθεί ένα βαθύτερο συναίσθημα αλληλεγγύης και κοινών σκοπών. Με όλα αυτά, γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο σημαντικό είναι η δυναμική ενός τμήματος να κινείται προς την ίδια κατεύθυνση, να αφουγκράζεται έγκαιρα τις ανάγκες των μελών του και να βρίσκει λύσεις που ωφελούν όλη την ομάδα και κατά συνέπεια την εταιρεία.  

Ποιες τεχνικές, όμως, team building παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, συγκεντρώνοντας την αυξημένη συμμετοχή αλλά και τον ενθουσιασμό των υπαλλήλων; 

 

Tυφλή ζωγραφική  

Eδώ ενθαρρύνεται η καλή επικοινωνία και συνεργασία δύο ατόμων που αποτελούν και την ομάδα. Το ένα άτομο παίρνει μια κάρτα με μια εικόνα αντικειμένου και πρέπει να την περιγράψει, χωρίς να τη δείξει, στον συμπαίκτη προσπαθώντας να αποφύγει βασικές λέξεις κλειδιά που τη μαρτυρούν. Ανάλογα με τις πληροφορίες που δέχεται, ο δεύτερος συμπαίκτης καλείται να ζωγραφίσει τη λέξη. Είναι μια διασκεδαστική μείξη των δημοφιλών παιχνιδιών Pictionary και Τaboo.  

 

Επιτραπέζια παιχνίδια

Επιτραπέζια παιχνίδια

Aπό την παιδική κιόλας ηλικία, τα επιτραπέζια αποτελούν έναν άριστο τρόπο να ξυπνήσουμε το πνεύμα μας και να ανακαλύψουμε τον περιπετειώδη εαυτό μας. Στα δεδομένα του team building, τα τα επιτραπέζια παρουσιάζουν το πλεονέκτημα πως μπορούν να στηθούν παντού αποτελώντας ακόμα και κομμάτι της καθημερινότητας στο γραφείο. Η νίκη είναι συλλογική προσπάθεια και αυτό περνάει πολύ έντονα το μήνυμα της συνεργασίας. Οργανώστε μικρότερα γκρουπ για να παίξουν Monopoly, Trivial, Cluedo, Taboo ή Jenga και κατόπιν βάλτε τους πρωταθλητές κάθε παιχνιδιού να… μονομαχήσουν μεταξύ τους! 

 

Κρυμμένος θησαυρός  

Ένα κυνήγι θησαυρού αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να σκεφτούν δημιουργικά, να συνεργαστούν και να ανταγωνιστούν ο ένας τον άλλο μέσα στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας. Μπορείτε να κρύψετε σε διάφορα μέρη κάποια hints ή ακόμα και παραπλανητικά στοιχεία, για να δώσετε την ευκαιρία να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα. Οι ομάδες μπορούν να αποτελούνται από λίγα ή πολλά μέλη και το έπαθλο γίνεται να αφορά σε μια επιπλέον μέρα άδειας, ένα πλούσιο καλάθι με ποτά, μια δωροεπιταγή για ψώνια ή ακόμα και ένα σύντομο ταξίδι αναψυχής.  

 

30-minutechat-roulette

Κατά τη διάρκεια των μισάωρων αυτών συναντήσεων δύο μέλη της ομάδας έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν και να μοιραστούν τα νέα τους. Προτιμάμε για αυτή τη δραστηριότητα να συνθέσουμε ζευγάρια με ανθρώπους που δεν έχουν άμεση καθημερινή συνεργασία στο γραφείο, έτσι ώστε να υπάρχει ευρύτερη αλληλεπίδραση και γνωριμία με την κουλτούρα και την προσωπικότητα ανθρώπων από διαφορετικά τμήματα της εταιρείας. Ο χρόνος πρέπει να τηρείται, για να μπορέσουν να προκύψουν όσο το δυνατόν περισσότερες τέτοιες συνθέσεις.  

Η φαντασία οδηγεί στην υλοποίηση ευρηματικών τρόπων για τη σύσφιγξη των σχέσεων των υπαλλήλων μιας εταιρείας, γεγονός που κάνει κάθε team building τόσο μοναδικό όσο και οι άνθρωποι που παίρνουν μέρος σε αυτό. Για να διαλέξετε τους κατάλληλους τρόπους απασχόλησης σκεφτείτε καλά την ηλικία, τα ενδιαφέροντα αλλά και τους ρόλους που έχουν μέσα στην εταιρεία. Μη διστάσετε, όμως, να τους προτείνετε με κάποιες δραστηριότητες να βγουν και λίγο έξω από τα νερά τους.  

 

semeli hotel

Παρόλο που η τηλεργασία των τελευταίων μηνών άλλαξε κάπως τα δεδομένα, οι ρυθμοί φαίνεται να επιστρέφουν στο κανονικό, με αποτέλεσμα να προκύπτουν πλέον συνδυασμοί virtual team building αλλά και δραστηριοτήτων με πραγματική παρουσία, εκτός γραφείου, σε κάποιο ξενοδοχείο με αντίστοιχα facilities ή και σε ανοιχτούς χώρους. Στο SEMELI HOTEL διαθέτουμε 4 διαφορετικές συνεδριακές αίθουσες, με ξεχωριστά τεχνικά χαρακτηριστικά η καθεμιά για να ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες. Με τον άριστο επαγγελματισμό που διακρίνει τον εξοπλισμό των αιθουσών συνεδριάσεων αλλά και το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης από το καταρτισμένο προσωπικό μας, εδώ θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για να οργανώσετε ένα team building εποικοδομητικό για την εταιρεία σας αλλά και διασκεδαστικό για τους ανθρώπους της! 

 

Μάθε Περισσότερα

Blog Categories:

wedding area english