Parse error in downloaded data
 
FIND BEST RATES:

 Σχεδιάζετε να περάσετε μερικές μέρες στην πρωτεύουσα του ομορφότερου νησιού της Μεσογείου; Η Λευκωσία είναι μια πόλη με πλούσιο παρελθόν, μακραίωνη ιστορία και ιδιαίτερη γοητεία.

des perissotera

Παρακάτω, σκεφτήκαμε να σας προτείνουμε 5+1 τοποθεσίες που πραγματικά αξίζει να επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας εκεί.

 

  1. Η Λαϊκή Γειτονιά της Λευκωσίας 

    Η Λαϊκή Γειτονιά είναι μια ζώνη στον αστικό ιστό της πόλης που ανήκει στην παλιά πόλη, μεταξύ της ανατολικής πλευράς της οδού Λίδρα και βόρεια του Προμαχώνα D’Avila.

    Στενά, λιθόστρωτα δρομάκια, με γραφικά παραδοσιακά σπίτια να διατρέχουν τους δρόμους και εκκλησίες, πλατείες και φιλόξενα καφέ και εστιατόρια να σας προσκαλούν να νιώσετε τον παλμό της πόλης – ναι, σίγουρα πρέπει να ξεκινήσετε τη γνωριμία σας με την πόλη της Λευκωσίας από εδώ!

    laiki geitonia

     

  2. Η Οικία του Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου

    Το Αρχοντικό του Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου είναι βασικά η οικία όπου ο ομώνυμος Δραγουμάνος και η οικογένειά του έζησαν την  περίοδο από το 1793 ως το 1808.

    Η συγκεκριμένη οικία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα παραδείγματα αστικής αρχιτεκτονικής του τελευταίου αιώνα της Οθωμανικής κυριαρχίας που παραμένει σε καλή κατάσταση στην παλιά πόλη της Λευκωσίας.

    Μπορείτε να το βρείτε δίπλα στο κτίριο της Αρχιεπισκοπής, στη γειτονιά του Αγίου Αντωνίου, όπου ζούσε η αφρόκρεμα της αριστοκρατίας της ελληνικής κοινότητας.

    house of hadjigeorgakis kornesios

     

  3. Τα Ενετικά Τείχη

    Τα πρώτα τείχη που χτίστηκαν περιμετρικά της πόλης ανεγέρθηκαν από τους Φράγκους κατά το 14ο αιώνα, προφυλάσσοντας μια αρκετά μεγαλύτερη περιοχή από αυτή που περιέκλεισαν τα αρκετά μεταγενέστερα Ενετικά τείχη, που χρονολογούνται στο 16ο αιώνα και στέκουν ακόμη περήφανα γύρω από την Παλιά Πόλη.

    Κατά την περίοδο της Ενετικής κατοχής, οι Βενετοί γκρέμισαν τα τείχη των Φράγκων καθώς ήταν παλιάς κατασκευής και ανίκανα πλέον να αντισταθούν στη νέα τεχνολογία των κανονιών και του μπαρουτιού. Επιπρόσθετα, τα τείχη εκείνα ήταν υπερβολικά ογκώδη και η άμυνά τους απαιτούσε πολύ μεγάλο αριθμό υπερασπιστών, ενώ παράλληλα βρίσκονταν υπερβολικά κοντά στους λόφους της πόλης – όπως απαιτούσε η μεσαιωνική δομική τακτική.

    Τα Ενετικά τείχη χτίστηκαν με γνώμονα τις νέες πολιορκητικές τεχνικές του 16ου αιώνα, ενισχυμένα με 11 καρδιόσχημους προμαχώνες που σχημάτιζαν μια ισχυρή κυκλική περίμετρο και από μία τάφρο πλάτους 80 μέτρων. Το τείχος αυτό καθαυτό είχε κατασκευαστεί από ένα συνδυασμό υλικών της εποχής, όπως λάσπη, πλίνθοι, ξερολιθιές κ.ά. Φυσικά, τα τείχη επισκευάστηκαν επανειλημμένα, με το ανώτερο τμήμα τους να καλύπτεται εξολοκλήρου με πέτρα από τους Οθωμανούς κατά τους χρόνους της κυριαρχίας τους.

  4. Οι Καφετέριες & τα Εστιατόρια της Παλιάς Πόλης

    Η Παλιά Πόλη αποπνέει μια πραγματικά μοναδική γοητεία στο σύγχρονο επισκέπτη, με τα γραφικά της σοκάκια και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της. Είναι μάλιστα ιδιαίτερα γνωστή για τα μικρά της καφέ και τα περίφημα εστιατόριά της, όπου μπορείτε να απολαύσετε γευστικά κοκτέιλ εμπνευσμένα από τη Μεσογειακή διατροφή, εξαίσια μεσογειακά πιάτα και παραδοσιακούς μεζέδες, που παντρεύουν με μοναδικό τρόπο τις γεύσεις της ανατολής και της δύσης.

    Η Παλιά Πόλη είναι το καλύτερο σημείο για να νιώσετε τον παλμό της πόλης, να χαλαρώσετε αλλά και να γλεντήσετε το βράδυ!

    eikona palia poli

     

  5. Εκκλησίες – Πολιτισμικοί Θησαυροί

    Πολλές από τις Εκκλησίες της Λευκωσίας έχουν υπαχθεί στην προστασία της UNESCO, αποτελώντας γνήσιους πολιτισμικούς θησαυρούς, τους οποίους πρέπει οπωσδήποτε να δείτε από κοντά:

    - Άγιος Νικόλαος Στέγης

    - Κακοπετριά – Άγιος Ιωάννης

    - Καλοπαναγιώτης, ΠαναγιάΦορβιότισσα,

    - Νικιτάρι, ΠαναγιάτουΑράκου,

    - Λαγουδέρα, Παναγιά,

    - Μούτουλλας, ΑρχάγγελοςΜιχαήλ,

    - Πέδουλας, Παναγιά Ποδίθου, κ.ά.

    EKKLISIES

Ναι, η Λευκωσία είναι ένας προορισμός που δεν θα ξεχάσετε ποτέ! Κλείστε τώρα διαμονή στο Ξενοδοχείο μας πατώντας εδώ!

kleise diamoni

Blog Categories:

wedding area english