Parse error in downloaded data
 
FIND BEST RATES:

Το αργεντίνικο τάγκο πρωτοέφτασε στα Βαλκάνια και την ανατολή μέσα από τα γαλλόφωνα καμπαρέ και στέκια, για αυτό και στους περισσότερους ελληνόφωνους είναι γνωστό με τη γαλλική του προφορά – «ταγκό». Είτε έτσι, είτε αλλιώς, δεν υπάρχει διάνοια που στο άκουσμα της λέξης να μην συνεπαίρνεται από τον φανταστικό του ερωτισμό, τις δυναμικές και ταχύτατες φιγούρες, την αισθησιακή κίνηση και τη μαγεία της λατινικής Αμερικής.

Γεννημένο στα τέλη του 19ου αιώνα στα φτωχικά σοκάκια του Μπουένος Άιρες, ανάμεσα σε παρακμιακά στέκια, περιθωριακά κοινωνικά στοιχεία και οίκους ανοχής, αλλά και μεροκαματιάρηδες μετανάστες που δεν είχαν άλλη διέξοδο για διασκέδαση από τη μουσική και το χορό, το Τάγκο ήταν εξαρχής έκφραση πάθους, σκληροτράχηλου ανδρισμού και ακαταμάχητης θηλυκής γοητείας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το Τάγκο, όπως και κάθε τι υπέροχο στον ανθρώπινο πολιτισμό, είναι ένα αμάλγαμα διάφορων πολιτισμών και μουσικών στοιχείων από πολλές χώρες, και εκφράζει κυρίως τον πόθο ενός μοναχικού άνδρα για έναν αιώνιο, συχνά ανικανοποίητο έρωτα, που συνεχώς ονειρεύεται και προσπαθεί να υποτάξει, μα πάντα μοιάζει να του ξεφεύγει.

Το τάγκο, ειδικά στην αργεντίνικη εκδοχή του, πολεμήθηκε όσο κανείς άλλος χορός από τον καθωσπρεπισμό της εκκλησίας και της αστικής τάξης, καθώς θεωρήθηκε «ανήθικος», «βάρβαρος», «προκλητικός» και ένα σωρό άλλα, που έμοιαζαν να ρίχνουν το φταίξιμο για όλα τα κακά της κοινωνίας σε τούτο το υπέροχο μουσικοχορευτικό δημιούργημα.

dance tango

Τίποτα, όμως, ούτε καν ο κίνδυνος αφορισμού από την ενορία, δεν εμπόδισε χιλιάδες παθιασμένους νέους και ηλικιωμένους, κυρίους και «αλήτες», αριστοκράτισσες και κορίτσια της νύχτας να μυηθούν στο μαγικό κόσμο του Τάγκο, είτε στην πιο αποστειρωμένη, γαμήλια εκδοχή του, είτε στην αισθησιακή μορφή των σκοτεινών καμπαρέ της δεκαετίας του 1920.

Χορός απόλυτα προσωπικός, σχεδόν εγωιστικός, μα παράλληλα η απόλυτη εξύμνηση του συγχρονισμού και της συνεργασίας, σπάνια χαρακτηρίζεται από χαρωπές μελωδίες – σχεδόν πότε για την ακρίβεια. Πώς θα μπορούσε άλλωστε; Μιλά για μια αγάπη που πασχίζει συνεχώς να ξεδιψάσει, μα δεν το κατορθώνει ποτέ.

tango

Αν είστε κι εσείς εραστής ή ερωμένη του πιο παθιασμένου και ταυτόχρονα αρχοντικού χορού στον κόσμο, δεν έχετε παρά να βυθιστείτε στους ρυθμούς του και να απολαύσετε τις εντυπωσιακές του φιγούρες στο νέο μας Event, που φιλοξενείται στο Μπαρ DIONYSOS του SEMELI HOTEL.

Βιρτουόζοι και επαγγελματίες χορευτές και χορεύτριες του Τάγκο θα μας μυήσουν και θα μας παρασύρουν, κάνοντάς μας να το αγαπήσουμε ακόμη περισσότερο. 

Εσύ, θα είσαι εκεί;

Θες να μάθεις περισσότερα για το Event ή τους χώρους του Ξενοδοχείου μας; Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη φόρμα επικοινωνίας.

epikoinonise mazi mas

Blog Categories:

wedding area english