Parse error in downloaded data
 
FIND BEST RATES:

Αξιοθέατα που Μπορείς να Επισκεφτείς στη Λευκωσία το Φθινόπωρο INNER

Η Λευκωσία, σε αντίθεση με άλλες, πιο διάσημες παραλιακές πόλεις της Κύπρου, διατηρεί τη γοητεία και την ομορφιά της όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Διαφεντεύοντας την καρδιά του νησιού και κάπως πιο μακριά από τη θάλασσα, δεν βασίζεται σε αυτήν για να γοητεύσει τον επισκέπτη, ειδικά το φθινόπωρο, που η πόλη αποκτά μια όψη πιο νοσταλγική. Παρακάτω, θα ανακαλύψεις μερικά σημεία της πόλης που αξίζει να επισκεφτείς αυτό το φθινόπωρο.

 

Τα Τείχη της Πόλης

Η Λευκωσία έχει μεγάλη ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ίσως το σημαντικότερο μνημείο του σπουδαίου ρόλου που έχει διαδραματίσει στην ιστορία του νησιού είναι τα Τείχη που περιβάλλουν μεγάλο μέρος της λεγόμενης Παλιάς Πόλης. Πρωτοχτισμένα από Φράγκους κατακτητές στη δύση του Μεσαίωνα, ανοικοδομήθηκαν από τους Ενετούς τον 16ο αιώνα, που μείωσαν την έκτασή τους αλλά αύξησαν σημαντικά την οχυρωματική τους ισχύ.

Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η Τάφρος που τα περιβάλλει, που χρησιμοποιείται σήμερα για ένα σωρό δραστηριότητες, όπως αθλητικές οργανώσεις, εκθέσεις τέχνης κτλ.

 

Η Πύλη Αμμοχώστου

Το ωραιότερο τμήμα των Τειχών είναι η Πύλη Αμμοχώστου, που πήρε το όνομά της από το δρόμο που οδηγούσε στο σπουδαιότερο λιμάνι της νοτιοανατολικής Κύπρου. Μετρώντας ήδη τέσσερις αιώνες ζωής, η Πύλη Αμμοχώστου στέκει επιβλητική με την υψηλή της θόλο, που έχει διάμετρο 11 μέτρων!

 

Η Πύλη Πάφου

Κοντά στην Πύλη Αμμοχώστου στέκει πιο ταπεινή η Πύλη Πάφου, που αποτελούσε κι αυτή τμήμα των Ενετικών τειχών, που ήταν επίσης γνωστή κι ως Πύλη του San Domenico. Λιγότερο επιβλητική μα πιο ρομαντική, η Πύλη Πάφου είναι ένα από τα ωραιότερα σημεία της Παλιάς Πόλης.

 

Η Περίφημη Λαϊκή Γειτονιά

Η Λευκωσία άρχισε να αναπτύσσεται πολύ γρήγορα μετά τα μέσα του εικοστού αιώνα, και οι κάτοικοί της θέλησαν να προφυλάξουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα της πόλης, ώστε να θυμίζει στον επισκέπτη τα γραφικά, λιθόστρωτα σοκάκια της και τα ρομαντικά σπίτια που έστεκαν στα δρομάκια της στις αρχές του 19ου αιώνα. Για τον σκοπό αυτό δημιούργησαν την περίφημη Λαϊκή Γειτονιά, που έκτοτε αποτελεί την πιο νοσταλγική και συνάμα αγαπημένη περιοχή της Λευκωσίας.

Σήμερα, η Λαϊκή Γειτονιά προσφέρει δραστηριότητες και συγκινήσεις στον επισκέπτη κάθε ώρα της ημέρας, με πλήθος χώρων αναψυχής και πολιτισμού, καταστημάτων και παραδοσιακών εργαστηρίων.

 

Το Χαμάμ Ομεριέ

Το Χαμάμ Ομεριέ αποτυπώνει καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο κτίριο της Λευκωσίας τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της πόλης. Η ιστορία ξεκινά τον 14ο αιώνα, όταν στο σημείο εκείνο χτίστηκε με πέτρα μια Αυγουστιανή εκκλησία αφιερωμένη στη Μητέρα του Χριστού. Την περίοδο της Οθωμανικής κατοχής, όμως, τον 16ο αιώνα ένα τοπικός Οθωμανός άρχοντας εντυπωσιάστηκε τόσο από την τοποθεσία, ώστε πείστηκε πως σε εκείνο το σημείο είχε ξεκουραστεί ο προφήτης Ομέρ όταν είχε επισκεφτεί την περιοχή αιώνες νωρίτερα, από όπου πήρε και το όνομά του.

Το κτίριο έχει πολλές φάσεις ανοικοδόμησης, αλλά στην είσοδό του διατηρείται ακόμη ένα τμήμα του αρχικού κτίσματος, ηλικίας 600 ετών!

 

Το Αρχοντικό της Αξιοθέας

Το συγκεκριμένο αρχοντικό θεωρείται ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα αστικής αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα. Χτισμένο σε περίοπτη θέση στην Παλιά Πόλη, πολύ κοντά στη λεγόμενη Πράσινη, έχει ως κύριο χαρακτηριστικό του το ιδιαίτερο σχήμα της κάτοψής του, καθώς και το προστώο του, που περιλαμβάνει μια σειρά αψίδων που περιβάλλουν την αυλή.

Όταν επισκεφτείτε τον χώρο, θα διαπιστώσετε ότι, εκτός από την υπέροχη αρχιτεκτονική του, το Αρχοντικό της Αξιοθέας στεγάζει διάφορες πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως εκθέσεις και λογοτεχνικά σεμινάρια.

 

Ναι, η Λευκωσία έχει τόσα πολλά αξιοθέατα, σημεία ιστορικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος, καθώς και πλήθος από πράγματα και δραστηριότητες που μπορούν να γεμίσουν ευχάριστα τις μέρες της επίσκεψής σας.

Κλείστε τώρα τη διαμονή σας στο SEMELI HOTEL κι απολαύστε την όμορφη πρωτεύουσα της Κύπρου!

Κλείστε Διαμονή

Κατηγορίες Blog:

wedding area greek