Parse error in downloaded data
 
FIND BEST RATES:

Κύπρος ίσον καλοκαίρι… σωστά;

Αν αυτό πιστεύατε τόσον καιρό, τότε μάλλον έχετε πολλά να μάθετε ακόμη για το νησί της Αφροδίτης!

Στην πραγματικότητα, η Κύπρος αποτελεί μαγευτικό προορισμό κάθε εποχή του χρόνου, ακόμη και τον χειμώνα, που εξάλλου είναι πολύ ήπιος και ιδιαίτερα ευχάριστος για ταξίδια σε αυτή τη γωνιά του κόσμου.

Παρακάτω, θα ανακαλύψετε μερικούς μόνο αγαπημένους χειμωνιάτικους προορισμούς στο ομορφότερο νησί της Μεσογείου – καθώς και μπόλικους λόγους να επισπεύσετε την επίσκεψή σας!

Χειμερινές Αποδράσεις Κύπρο

Εξερευνήστε την Παλιά Πόλη της Λευκωσίας!

Η περίφημη Παλιά Πόλη της Λευκωσίας είναι πραγματικά μαγευτική τον χειμώνα, με τα πανέμορφα σοκάκια της και τις γραφικές της γειτονιές.

Απολαύσετε μια βόλτα επίσης γύρω από τα περίφημα Ενετικά Τείχη, που στέκουν αγέρωχα για περισσότερα από 400 χρόνια – ορισμένα δε τμήματά τους στηρίζονται σε στα Φράγκικα Τείχη του 14ου αιώνα. Φανταστικό σημείο των τειχών, ειδικά για τους λάτρεις των selfies, η πανέμορφη Πύλη Αμμοχώστου, που οδηγούσε στην ομώνυμη πόλη και κυριότερο λιμάνι του νησιού.

 

Ακολουθήστε τον Δρόμο του Κρασιού!

Κρασιού

Μια από τις ωραιότερες επιλογές για χειμερινούς ταξιδευτές της νήσου είναι η διαδρομή που περνά ένα προς ένα μέσα από τα οινοπαραγωγικά χωριά της Λεμεσού, στις παρυφές του όρους Τροόδους. Το σύνολο της διαδρομής περιλαμβάνει τουλάχιστον 20 παραδοσιακά χωριά, όπως το Κολόσσι, η Ερήμη και η Βάσα, με τα πανέμορφα λιθόστρωτα δρομάκια τους, τις γραφικές πλατείες και τα ιστορικά οινοποιεία.

Με ειδικές εγκαταστάσεις αφιερωμένες στις αμπελοκαλλιέργειες και τη μεγάλη παράδοση της περιοχής στην παραγωγή κρασιού, τα χωριά της Λεμεσού καλούν τον ταξιδιώτη σε ένα μοναδικό ταξίδι στον χρόνο, τις γεύσεις και τον μόχθο που είναι κρυμμένος σε ένα ποτήρι γλυκό κυπριακό κρασί, όπως η πασίγνωστη «κουμανταρία», που αποτελεί μια από τις παλαιότερες ποικιλίες κρασιού παγκοσμίως.

Το πεντάγλυκο αυτό κρασί πήρε το όνομά του από το αρχηγείο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ, που ήταν γνωστό ως La Grande Commanderie και στεγαζόταν στο κάστρο του Κολοσσιού, ένα επιβλητικό φρούριο λίγο έξω από την πόλη της Λεμεσού.

 

Γίνετε «Ένα» με τη Φύση και την Παράδοση

Παράδοση

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχάσουμε την καρδιά του νησιού, τις βουνοκορφές του Τροόδους και τα υπέροχα χωριουδάκια που είναι κρυμμένα στις δασοσκέπαστες πλαγιές του.

Πολυαγαπημένος προορισμός, ειδικά για τους λάτρεις του χιονιού, το χωριό Πρόδρομος, που κάθε χρόνο ντύνεται στα λευκά και σκορπά μοναδική χαρά σε μικρούς και μεγάλους που λατρεύουν τον χιονοπόλεμο και το χειμωνιάτικο τοπίο. Η μαγευτική Κυπερούντα επίσης συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό επισκεπτών, κυρίως λόγω των περίφημων μονοπατιών της και της εκπληκτικής αρχιτεκτονικής των τοπικών της εκκλησιών.

Η Επισκοπή, διάσημη για το εκκλησάκι που είναι σκαρφαλωμένο στην κορφή ενός επιβλητικού βράχου, ο Καλοπαναγιώτης, με τις ιαματικές του πηγές, την ατέρμονη θέα και την γραφική του βενετσιάνικη γέφυρα, και τα Λεύκαρα, με τα ξακουστά του κεντήματα και τα εργαστήρια αργυροχοΐας είναι επίσης υπέροχοι προορισμοί, ειδικά για όσους λατρεύουν το πάντρεμα της φύσης με την παράδοση, του γοητευτικού τοπίου με τη μακραίωνη ιστορία – καθώς και την καλή, παραδοσιακή κουζίνα!

Η Κύπρος περιβάλλεται από μια σαγήνη που μαγνητίζει τον χειμώνα – αρκεί να ξέρει πού να την αναζητήσεις!

Τι θα λέγατε για μια χειμερινή απόδραση στο ωραιότερο νησί της Μεσογείου; Επικοινωνήστε μαζί μας και εξασφαλίστε άνεση και μια αξέχαστη διαμονή στο SEMELI HOTEL στην καρδιά της Κύπρου!    

Μάθετε περισσότερα εδώ

 

Κατηγορίες Blog:

wedding area greek