Parse error in downloaded data
 
FIND BEST RATES:

 inner

Εφέτος οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν ενδεχομένως θα μας κρατήσουν μακριά από τους αγαπημένους μας παππούδες και γιαγιάδες, γι' αυτό, λοιπόν, είναι ακόμα πιο σημαντικό να βρεθούμε γύρω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι ευγνώμονες για όσα έχουμε.

Οι μέρες των διακοπών μέσα στο σπίτι αποκτούν την εορταστική ατμόσφαιρα που τους αρμόζει με δραστηριότητες που ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους και φέρνουν ακόμα πιο κοντά την οικογένεια. Αν και τα πιτσιρίκια συνιστούν ένα αρκετά απαιτητικό κοινό, υπάρχουν άκρως δημιουργικές ιδέες που μπορείτε να υλοποιήσετε μαζί τους κάνοντας ακόμα πιο μαγευτική αυτή την εποχή που τόσο πολύ αγαπούν. Παρακάτω θα βρείτε μερικές όμορφες ιδέες για να ζήσετε μαζί το βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων που δεν είναι άλλο από την προσφορά και την ανιδιοτελή αγάπη.
 

  • Αγοράστε ταιριαστές πιτζάμες

Μπείτε ιδανικά στο χριστουγεννιάτικο κλίμα αγοράζοντας ταιριαστές πιτζάμες για όλη την οικογένεια. Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσετε τα συναισθήματα ομαδικότητας και ομοψυχίας, σπάζοντας τη σοβαροφάνεια και χαρίζοντας μια τονωτική ένεση θετικότητας στην ψυχολογία σας. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε πολλά χριστουγεννιάτικα σετ, τα οποία θα ενθουσιάσουν τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους. Αν δεν επιθυμείτε ένα θέμα αμιγώς χριστουγεννιάτικο, μπορείτε να επιλέξετε κάποιον χαρακτήρα από την αγαπημένη τους ταινία ή έναν ήρωα από τα κινούμενα σχέδια που τους αρέσουν.  

  • Στολίστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μαζί

iStock 625371178

Η πιο όμορφη συνήθεια δεν μπορεί παρά να γίνεται με όλη την οικογένεια παρούσα. Αφήστε τα παιδιά να χαρίσουν τη φαντασία αλλά και το δικό τους δημιουργικό στίγμα στο στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου, ακόμα κι αν αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερη φασαρία. Ζητήστε τους να φιλοτεχνήσουν τα δικά τους μοναδικά στολίδια από πηλό, πλαστελίνη και χαρτί ή να γράψουν τις δικές τους ευχές τις οποίες θα κρεμάσουν μόνα τους στα κλαδιά. Συνοδεύστε τη διαδικασία του στολισμού με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγουδήστε μαζί τους τα κάλαντα αλλά και άλλα τραγούδια που αγαπούν. Ακόμα κι αν οι μπάλες τοποθετηθούν ανομοιόμορφα στο δέντρο κι οι γιρλάντες δεν ταιριάζουν χρωματικά ή ως προς το μέγεθος μεταξύ τους, το βέβαιο είναι πως η ενεργή συμμετοχή των παιδιών μόνο πιο πολύτιμη μπορεί να κάνει αυτή τη διαδικασία.

  • Φτιάξτε χειροποίητες κάρτες για να στείλετε σε όλη την οικογένεια

Αν και ζούμε στον αιώνα των γρήγορων ταχυτήτων και το internet έχει αντικαταστήσει εν μέρει τους υπόλοιπους παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας, πραγματοποιήστε ένα νοσταλγικό flashback στα χρόνια που ετοιμάζατε και στέλνατε χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να ζωγραφίσουν ή να γράψουν ό,τι έχουν στο μυαλό και στην καρδιά τους σε μία κάρτα που θα φτιάξουν τα ίδια με τα χέρια τους και θα τη στολίσουν όπως θέλουν. Το ίδιο φυσικά κάντε και εσείς. Όταν τελειώσετε μπορείτε τις κάρτες σας να τις κρεμάσετε στο τζάκι, σαν γιρλάντα στα παράθυρα ή απλά να τις τοποθετήσετε κάτω από το δέντρο.

  • Βραδιές κινηματογράφου

Οι χριστουγεννιάτικες ταινίες αποτελούν μία αγαπημένη συνήθεια αυτή την περίοδο. Προμηθευτείτε, λοιπόν, μπόλικο ποπ κορν, φορέστε τις πιτζάμες σας, χαμηλώστε τα φώτα και παρέα με όλη την οικογένεια επιλέξτε το χριστουγεννιάτικο παραμύθι που θα σας ταξιδέψει νοερά σε φανταστικούς κόσμους. Αφήστε στο σαλόνι σας να σεργιανίσουν ξωτικά, νάνοι, τάρανδοι απίστευτα χιονισμένα τοπία και αξέχαστες χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Αν τα παιδιά σας είναι μεγαλύτερης ηλικίας, μπορείτε μαζί τους να παρακολουθήσετε κάποια σπονδυλωτή ιστορία μυθοπλασίας όπως «Τα Χρονικά της Νάρνια», «Ο Χάρι Πότερ» ή τον «Χόμπιτ».
 

  • Ψήστε μπισκοτάκια

iStock 486776322

 

Τίποτα δεν συγκρίνεται με την υπέροχη μυρωδιά των φρεσκοψημένων χριστουγεννιάτικων γλυκών. Χιονάτοι κουραμπιέδες, μελένιες δίπλες και αμαρτωλά μελομακάρονα αποτελούν το παραδοσιακό τρίπτυχο της γλυκιάς χριστουγεννιάτικης απόλαυσης. Αυτό, όμως, που λατρεύουν περισσότερο τα παιδιά είναι να ζυμώνουν όλη την αγάπη τους φτιάχνοντας υπέροχα μπισκοτάκια που μοσχοβολούν κανέλα, άχνη ζάχαρη, τζίντζερ και, φυσικά, σοκολάτα! Χρησιμοποιήστε χριστουγεννιάτικα κουπάτ και απολαύστε στην κουζίνα σας ένα άκρως δημιουργικό σκηνικό με πρωταγωνιστές τα λιλιπούτεια και επιδέξια χεράκια τους. Εκτός από κουλουράκια, μπορείτε να παρασκευάσετε μαζί τους και άλλες υπέροχες γλυκές λιχουδιές όπως σπιτάκια από μπισκότα και σοκολάτα!

Οι στιγμές με την οικογένειά μας, ειδικά αυτή την εποχή, είναι ό,τι πιο σημαντικό έχουμε. Για αυτόν, λοιπόν, το λόγο αυτά τα Χριστούγεννα αξίζει όσο ποτέ να δώσουμε όλη την ενέργειά μας στο να έρθουμε πιο κοντά με τους ανθρώπους μας. Αφιερώστε στα παιδιά σας χρόνο και πολλή, πολλή αγάπη

 Στο Semeli Hotel ενστερνιζόμαστε πλήρως αυτή την ανάγκη να γεφυρώσουμε την απόσταση με πολλή πολλή αγάπη. Με ιδιαίτερη φροντίδα επιμελούμαστε μια απόλυτα γευστική γαστρονομική σκαλέτα για να απολαύσετε το πιο γιορτινό brunch, lunch ή και dinner μαζί με την οικογένειά σας.
 

Με μεγάλη χαρά, λοιπόν, αλλά και με την υψηλή ποιότητα και την υπευθυνότητα που διακρίνει όλες μας τις υπηρεσίες, ανυπομονούμε να σας ενημερώσουμε αλλά και να δεχθούμε τις κρατήσεις σας για ένα ή περισσότερα από τα εορταστικά μενού μας. Γιατί εφέτος αυτό που μετρά πιο πολύ είναι να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

Κατηγορίες Blog:

wedding area greek