Parse error in downloaded data
 
FIND BEST RATES:

Τα meetings δεν είναι και τα καλύτερα νέα για όποιον αποζητά μια ευχάριστη μέρα στο γραφείο. Υπάρχει όμως τρόπος να γίνουν διασκεδαστικά. Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο!

Είναι γεγονός – τα meetings δεν είναι και τα καλύτερα νέα για όποιον αποζητά μια ευχάριστη μέρα στο γραφείο. Είναι, όμως, απολύτως απαραίτητα για την καλή λειτουργία και την ανάπτυξη μιας επιχείρησης⋅ ναι, είναι αναντικατάστατα. Τι ωραία που θα ‘ταν αν γίνονταν λίγο πιο διασκεδαστικά!

Αδύνατον; Ε, λοιπόν, όχι! Υπάρχει τρόπος ένα meeting να γίνει διασκεδαστικό, και το πρώτο βήμα είναι να διαβάσετε το υπόλοιπο άρθρο!

 

Βήμα Πρώτο – Ξεκινήστε με Θετική Διάθεση

Αρχή – το ήμισυ το παντός. Ξεκινώντας τη σύσκεψη με μια θετική νότα, βάζετε τα θεμέλια για μια ανάλογη συνέχεια. Πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Θα μπορούσατε, λόγου χάρη, να ξεκινήσετε με το πιο ευχάριστο θέμα της ημέρας. Ή ζητήστε από όλους να αναφέρουν κάποια πρόσφατη επιτυχία τους, όσο μικρή κι αν μοιάζει. Ίσως θα μπορούσατε να τους ζητήσετε να απονείμουν τον έπαινο της εβδομάδας σε κάποιον ανάμεσά τους. Δεν χρειάζεται να κρατήσουν όλα αυτά ώρες⋅ 5 – 10 λεπτά είναι υπεραρκετά.

 

Βήμα Δεύτερο – Η Σιωπή είναι Χρυσός

Μα δεν είναι στόχος ενός meeting η συζήτηση; Τι νόημα έχει να μένει κάποιος σιωπηλός;

Εδώ επικρατεί μια μικρή σύγχυση. Στόχος μιας σύσκεψης δεν είναι η ακατάσχετη φλυαρία, αλλά το να καταλήξει η ομάδα σε δημιουργικές, αποδοτικές ιδέες. Σπάνια μπορούμε να σκεφτούμε δημιουργικά όταν μιλάμε. Αντίθετα, όταν μένουμε σιωπηλοί, η διάνοιά μας είναι πολύ πιο παραγωγική και μπορεί να κατεβάσει πολύ πιο καινοτόμες ιδέες. Ναι, η σιωπή είναι χρυσός.

Δώστε, λοιπόν, μερικά λεπτά στην ομάδα να σκεφτεί σιωπηλά. Οι ιδέες θα έρθουν πιο γρήγορα, και η σύσκεψη θα είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα και ξεκούραστη.

 

Βήμα Τρίτο – Δώστε τους Κίνητρο να Συμμετάσχουν

Ο καλύτερος τρόπος να το πετύχετε αυτό είναι, φυσικά, η ανταμοιβή. Δεν χρειάζεται να είναι και χρυσό μετάλλιο. Μπορεί να είναι ένα ακριβό σοκολατάκι, μια κάψουλα εκλεκτού στιγμιαίου καφέ, ή το κέρασμα του κολατσιού για την ημέρα – ή, η ευκαιρία να σχολάσουν μια ώρα νωρίτερα, ή να πάρουν ένα ρεπό παραπάνω μες το μήνα.

Δεν γίνεται έτσι αυτομάτως το meeting πολύ πιο ενδιαφέρον και διασκεδαστικό;

 

Βήμα Τέταρτο – Διαλείμματα

diaskedasi meeting dialeimata 

Όσα κι αν είναι τα θέματα που πρέπει να κουβεντιάσετε, κάντε συνήθειά σας να παίρνετε ένα 5λεπτο διάλειμμα κάθε 45 περίπου λεπτά – όπως κάναμε και στο σχολείο. Ενθαρρύνετέ τους όλους, με τα λόγια αλλά και το παράδειγμά σας, να εκμεταλλευτούν αυτό το διάλειμμα για ένα απολαυστικό σνακ ή καφεδάκι, λίγο περπάτημα, και μια ματιά στους λογαριασμούς τους στα κοινωνικά τους δίκτυα.

 

Βήμα Πέμπτο – Βρείτε Αναπαυτικά Καθίσματα

Όσο ενδιαφέρον κι αν είναι το θέμα που συζητάτε, το να κάθεστε σε μια άβολη καρέκλα τόσες ώρες θα κάνει την όποια συζήτηση να μοιάζει με βασανιστήριο. Προμηθευτείτε αναπαυτικές καρέκλες για όλους – όχι μόνο για τα ηγετικά στελέχη της επιχείρησης.

Α, κι αν δεν χρειάζεται, δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει το κλασικό τεράστιο τραπέζι στη μέση. Χωρίς αυτό, η όλη συνάντηση θα μοιάζει πιο ανάλαφρη, και θα χαρίζει στην ομάδα μεγαλύτερη κινητικότητα.

 

Βήμα Έκτο – Να Έχετε το Νου σας στην Ώρα

Αφού ούτως ή άλλως όλοι θα κοιτούν τα ρολόγια τους την ώρα του meeting, κάντε το ακόμη πιο εύκολο: τοποθετείστε ένα ευμέγεθες ρολόι σε ένα εμφανές σημείο και ρυθμίστε το σε αντίστροφη μέτρηση, ώστε να βλέπουν όλοι πόσο κοντά βρίσκονται στη λήξη της σύσκεψης. Περνά και το μήνυμα πως κανείς, ούτε κι εσείς, δεν σκοπεύει να κρατήσει τη σύσκεψη περισσότερο από όσο πραγματικά χρειάζεται.

 

Βήμα Έβδομο – Εξασφαλίστε έναν Ευχάριστο Χώρο Εκτός Εταιρείας

diaskedasi meeting efxaristos xoros

Τέλος, είναι πολύ καλό από καιρό σε καιρό, ή και σε μόνιμη βάση, να οργανώνετε τα meetings σας σε έναν άνετο και ευχάριστο χώρο εκτός των γραφείων της εταιρείας. Η ανανέωση αυτού του είδους πάντοτε φρεσκάρει τη δημιουργικότητα των υπαλλήλων - και μια ανανεωμένη διάθεση είναι ό,τι πρέπει για να κάνει τη σύσκεψη πιο ανάλαφρη και διασκεδαστική.

 

Το ξενοδοχείο μας σας παρέχει μια εξαιρετική ευκαιρία για δημιουργικές, αναζωογονητικές συσκέψεις. Περιηγηθείτε στους χώρους μας ή επικοινωνήστε μαζί μας και εξασφαλίστε το περιβάλλον που θα κάνει τα meetings πιο ευχάριστα και διασκεδαστικά!

Κατηγορίες Blog:

wedding area greek