Parse error in downloaded data
 
FIND BEST RATES:

Δεν είναι εύκολο να περπατήσεις μια πόλη με την ιστορία και τη γοητεία της Λευκωσίας σε μία μόλις μέρα, αλλά, με λίγη καλή θέληση, όλα γίνονται!

Αν σκοπεύετε να περάσετε λίγες μέρες στην πρωτεύουσα της Κύπρου, είτε για διακοπές, είτε για επαγγελματικούς λόγους, ο παρακάτω συνοπτικός οδηγός του Ξενοδοχείου SEMELI θα σας φανεί πολύ χρήσιμος!

 

Ένας Πρωινό Γεμάτο Αξιοθέατα…

Η Λευκωσία μπορεί να είναι πρωτεύουσα ενός από τα πιο ανεπτυγμένα και κοσμοπολίτικα κράτη της Ευρώπης, αλλά μοιάζει περισσότερο με μια χαρωπή κωμόπολη σε έναν δυτικοευρωπαίο!

Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε τη γνωριμία σας με την πόλη είναι να εξερευνήσετε και να απολαύσετε το πρωινό σας στα ήσυχα και γραφικά σοκάκια της παλιάς Λευκωσίας, στις γειτονιές του Τακτακαλά, του Αγίου Κασσιανού και της Χρυσαλινιώτισσας. Καθώς περιφέρεστε στην περιοχή, είναι αδύνατο να μην επισκεφτείτε την περίφημη «Πόρτα Τζουλιάνα», γνωστή και ως «Πύλη Αμμοχώστου», μια υπέροχη βενετσιάνικη κατασκευή του 16ου αιώνα που οδηγούσε στο λιμάνι της Αμμοχώστου.

inner 4

Εξίσου καλή επιλογή για πρωινούς περιπάτους είναι τα «μπραντσάδικα» της πόλης, κι από εκεί η Λεβέντειος Πινακοθήκη, που στεγάζεται σε ένα από τα ωραιότερα κτίρια της πρωτεύουσας και περιλαμβάνει τρεις εξαίρετες συλλογές. Αξίζει, επίσης, να κάνετε μια στάση στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, που στεγάζει υπέροχα φουτουριστικά έργα τέχνης ντόπιων κυρίως καλλιτεχνών.

inner 2

Συνεχίζοντας προς την καρδιά της πόλης, επισκεπτόμαστε τον Πύργο Σιακόλα, Λήδρας και Αρσινόης, όπου στεγάζεται το πασίγνωστο Παρατηρητήριο Λήδρα – ιδανικό σημείο για μια πανοραμική άποψη της πόλης, καθώς και του δράματος που συνεχίζεται εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες⋅ αναφερόμαστε φυσικά στο σύνορο που χωρίζει την ελεύθερη από την κατεχόμενη Λευκωσία, καθιστώντας την τη μοναδική πρωτεύουσα της Ευρώπης που παραμένει διχοτομημένη. Μεταξύ των πιο νοσταλγικών εκθεμάτων του Μουσείου είναι φωτογραφίες διαφόρων ιστορικών μνημείων του κατεχόμενου τμήματος της πόλης, όπως είναι το Μεγάλο Χάνι, ο καθεδρικός της Αγίας Σοφίας και ο Ναός του Αγίου Νικολάου.

Αν θέλετε να περάσετε και στις κατεχόμενες συνοικίες της πόλης, δεν έχετε παρά να πάρετε και να επιδείξετε το διαβατήριό σας στο σχετικό Σημείο Ελέγχου. Η όλη εμπειρία θυμίζει ταξίδι στο χρόνο, μερικές δεκαετίες πίσω για την ακρίβεια. Παρόλα αυτά, αν σας αρέσουν οι λαϊκές αγορές και τα παζάρια με τους εμπόρους, θα περάσετε καλά.

 

Για Απόγευμα προτείνουμε…

Όταν νιώσετε χορτάτοι από πολιτισμό και κουρασμένοι από το περπάτημα, δεν έχετε παρά να απολαύσετε ένα από τα λιγοστά παραδοσιακά χαμάμ της Ευρώπης, το Omerye χαμάμ. Μην ξεχάσετε μόνο να συμβουλευτείτε το ίντερνετ για να δείτε πότε είναι ανοιχτό και πότε επιτρέπεται η είσοδος σε γυναίκες και άντρες.

Επιστρέφοντας στην ελεύθερη πόλη, έχει φτάσει η ώρα να απολαύσουμε τα γαστρονομικά της μυστικά. Θα ήταν έγκλημα, ή μάλλον ιεροσυλία, να μην εντρυφήσετε σε τοπικές σπεσιαλιτέ και να παραγγείλετε ό,τι θα παίρνατε και στην πατρίδα σας! Τα ντόπια τυριά, τα αλλαντικά, η Κουμανταρία και τα τοπικά γλυκά θα σας αφήσουν άφωνους με τη νοστιμιά και τις υπέροχες υφές τους.

inner 1

Η Λευκωσία έχει πολλά και καλά κρυμμένα μυστικά, μα είναι μια από τις λίγες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να την γνωρίσει σε ένα μόνο εικοσιτετράωρο! Όσο για τη διαμονή σας, το Ξενοδοχείο SEMELI θα φροντίσει να έχετε την ξεκούραστη, χαλαρωτική φωλιά που σίγουρα θα χρειαστείτε μετά από μια μέρα εξερευνήσεων στην πρωτεύουσα.

 

kane kratisi

Κατηγορίες Blog:

wedding area greek