Parse error in downloaded data
 
FIND BEST RATES:

inner 48 ores palia lefkiosia

Είτε σχεδιάζετε μια σύντομη εκδρομή, είτε σας φέρνει εκεί ένα επαγγελματικό ταξίδι, η Λευκωσία θα σας ανταμείψει με αναρίθμητα μνημεία ιστορικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος, εξαίρετη τοπική κουζίνα και έντονη νυχτερινή ζωή.

Όντας το πολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό κέντρο της χώρας, η Λευκωσία είναι ένα πραγματικό χωνευτήρι πολιτισμών, ιδιαίτερα το τμήμα της που περιβάλλεται από τα ενετικά τείχη του 16ου αιώνα και είναι γνωστό ως «Παλιά Πόλη» ή «Χώρα».

Σε αυτό το άρθρο θα ανακαλύψετε πώς μπορείτε να απολαύσετε δύο γεμάτες κι απολαυστικές μέρες στην Παλιά Πόλη της Λευκωσίας!

 

Ημέρα Πρώτη

inner imera proti2

Αφού πιείτε το καφεδάκι σας σε μια από τις όμορφες καφετέριες απέναντι από την υπέροχη νεοκλασική πρόσοψη του Γυμνασίου της Φανερωμένης κι απολαύσετε μια παραδοσιακή χαλουμωτή ή μια ελιόπιτα, μπορείτε να αρχίσετε τη βόλτα σας στα ενετικά τείχη του 16ου αιώνα. Υπέροχο σημείο κατά μήκος των τειχών για φωτογραφίες είναι η υπέροχη Πύλη της Αμμοχώστου, η μεγαλύτερη κι η ομορφότερη από τις τρεις πύλες των οχυρώσεων.

Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο και αφιερώστε λίγο χρόνο να θαυμάσετε τα υπέροχα εκθέματα του Βυζαντινού Μουσείου και του Λεβέντειου Μουσείου, όπου μπορείτε να μάθετε πολλά για τη συναρπαστική ιστορία της πόλης.

Αφού γευματίσετε σε κάποιο από τα γραφικά ταβερνάκια της περιοχής κι απολαύσετε τη μεσημεριανή σας σιέστα, δεν έχετε παρά να γνωρίσετε τη νυχτερινή ζωή της Παλιάς Πόλης, που είναι γνωστή για τα ρεμπετάδικά της, καθώς και για τις μπυραρίες της, που σερβίρουν μάλιστα κυπριακές μπύρες εξαιρετικής ποιότητας. Θα ήταν επίσης μεγάλο λάθος να φύγετε από την πόλη δίχως να δοκιμάσετε κάποιο από τα τοπικά κρασιά.

 

Ημέρα Δεύτερη

Αφού απολαύσετε την τοπική τυρόπιτα σε έναν από τους παραδοσιακούς φούρνους των γειτονιών της Παλιάς Πόλης, καλό θα ήταν να περιδιαβείτε εξωτερικά των τειχών, και στη συνέχεια να επισκεφτείτε το Μουσείο της Κύπρου, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο αρχαιολογικό μουσείο της νήσου. Αν είστε λάτρης των τεχνών, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιδιωτική γκαλερί “Leventis”, που στεγάζει μια εντυπωσιακή συλλογή 800 και πλέων έργων τέχνης από Κύπριους και ευρωπαίους καλλιτέχνες, περιλαμβανομένου του Renoir, του Canaleto, του Signac, του Monet και του Chagall.

Στη συνέχεια, έχει έρθει η στιγμή για μια πραγματικά μοναδική εμπειρία: λουτρό στο Χαμάμ Ομεριέ ένα παραδοσιακό οθωμανικό χαμάμ του 16ου αιώνα, όπου θα μπορέσετε να ανανεωθείτε και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας. Κι επειδή εγγυημένα θα πεινάτε μετά από τόση χαλάρωση και ξεκούραση, δεν έχετε παρά να απολαύσετε ένα παραδοσιακό ανατολίτικο μεζέ με κιμά, το λαχματζούν.

Έπειτα, κι αφού ξαποστάσετε λίγο στο δωμάτιό σας ή πιείτε ένα καφεδάκι, μπορείτε να επισκεφτείτε τις γειτονιές του Αγίου Κασσιανού και της Χρυσαλινιώτισσας και να γνωρίσετε τους παλιούς Λευκωσίτες, καθώς ορισμένες οικογένειες ζουν εκεί στα ίδια σπίτια εδώ και αιώνες. Κάντε τα ψώνια σας στη Μακαρίου και τη Στασικράτους κι έπειτα κλείστε τη μέρα σας με ένα ωραιότατο γεύμα και λίγη διασκέδαση στα νυχτερινά κέντρα ή τα ρομαντικά μπαράκια της περιοχής.

 

Πού να Μείνετε;

Αυτή είναι και η ευκολότερη επιλογή, αν αναζητάτε ένα άνετο, καθαρό και αναπαυτικό κατάλυμα σε μια από τις πιο κεντρικές περιοχές της Λευκωσίας! Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε τώρα το δωμάτιό σας στο SEMELI HOTEL!

Δείτε τα δωμάτια

Blog Categories:

wedding area english