Parse error in downloaded data
 
FIND BEST RATES:

Από το 1993, όταν το πρωτοπόρο όραμα για ένα Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού χωρίς σύνορα ξεκινούσε στην Κύπρο, έχει περάσει πλέον εκείνος ο πολύτιμος χρόνος που του προσέδωσε την αναγνώριση και την εμβέλεια ενός διαχρονικού πολιτιστικού event με διεθνή καταξίωση. Σήμερα, αποτελεί έναν δυνατό πόλο έλξης της παγκόσμιας διανόησης και πνευματικής παραγωγής, φιλοξενώντας στο άρτιο πρόγραμμά του παραστάσεις, δρώμενα και κονσέρτα που επικοινωνούν τις ιδέες της Τέχνης στο ευρύ κοινό, αντανακλώντας τις υψηλές αξίες και τα ευγενή ιδανικά του πολιτισμού που δεν σταματά ποτέ να γεννά ήθος και να εμπνέει για το Ανώτερο. 

Στα σημαίνοντα πρόσωπα και καλλιτεχνικά σύνολα που έχουν κατά περιόδους πλαισιώσει το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, μπορούμε ενδεικτικά να αναφέρουμε το Μπαλέτο του Ρήνου, το Εθνικό Μπαλέτο της Κούβας, την Ομάδα Εδάφους του Δημήτρη Παπαϊωάννου και την Ομάδα Χορού Μπάτσεβα, το Εθνικό Θέατρο Ελλάδας, το Ελληνικό Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν, το Αμφι-Θέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου, τον John Malkovich, την English National Symphony Orchestra, τη Madrigalisti di Venezia, τη European Union Baroque Orchestra, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δωματίου του Σάλτσμπουργκ, τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Διονύση Σαββόπουλου αλλά και την Ορχήστρα Academy of St Martin in the Fields. 

Αυτή τη χρονιά, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει σαφέστατα περισσότερες κυπριακές καταβολές, καθώς οι διοργανωτές έκριναν πως η κυπροκεντρική αυτή προσέγγιση επιτείνει τη διεθνιστική οπτική που το χαρακτηρίζει. Η Κύπρος ως σημαντικό κομμάτι της παγκόσμιας πολιτιστικής κουλτούρας μπαίνει στο προσκήνιο, χωρίς να λείπουν οι αξιόλογες παραγωγές από Ελλάδα, Ιταλία, Ισραήλ και Ηνωμένο Βασίλειο. Το πρόγραμμα που ήδη τρέχει και θα ολοκληρωθεί στις 17 Οκτωβρίου, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παγκόσμιες πρεμιέρες, ενώ έχει τη Λευκωσία ως μια από τις κεντρικές πόλεις που τιμούν και τιμώνται από τη φιλοξενία των συνολικά 15 παραστάσεων του Φεστιβάλ. 

Στην πόλη μας, λοιπόν, θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε μερικά από τα διασημότερα ονόματα και τις πλέον φιλόδοξες παραστάσεις του καλλιτεχνικού ρεπερτορίου. Χαρακτηριστικά αξίζει να αναφέρουμε τις εξής: 

inner

 1. «Ρόουζ» του Μάρτιν Σέρμαν, με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη να απογειώνει υποκριτικά το μονόλογο του Μάρτιν Σέρμαν  και να συγκινεί με το βάθος της υποκριτικής της σεμνότητας. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Νίκο Καραγέωργο. Η παράσταση στη Λευκωσία έχει προγραμματιστεί για τις  24, 25 & 26 Σεπτεμβρίου, στο Σατιρικό Θέατρο. Ώρα έναρξης: 20:30. 

2. «Η Μαγεία Της Μουσικής Του Σινεμά», από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό την μπαγκέτα του Γιώργου Αραβίδη, ερμηνεύει μελωδίες που έχουν ντύσει υπέροχα αριστουργηματικές ταινίες. Η συναυλία έχει οριστεί  για τις 28 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Ώρα έναρξης: 20:30. 

kokkino foustani

3. «Κωστής Παλαμάς-Οι Μούσες Που Αγάπησα», με τον Γρηγόρη Βαλτινό στο ρόλο του Κωστή Παλαμά, αλλά και στη σκηνοθεσία της παράστασης, που θα παρουσιαστεί στις 06 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Ώρα έναρξης: 20:30. 

4. «Τρεις Γυναίκες». Η εμβληματική όπερα των Βάσου Αργυρίδη και Tim Welton κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ στις 13/10, στη Λευκωσία. Στους ρόλους της Μήδειας/Αντιγόνης/Εκάβης η διεθνής σοπράνο Κατερίνα Μηνά. Ώρα έναρξης: 20:30. 

kokkino

5. «Το Κόκκινο Φόρεμα Της Σαβέλ» από το Θέατρο ΑντίΛογος, παρουσιάζει δραματοποιημένο το βραβευμένο βιβλίο της Μαρίνας Μιχαηλίδου-Καδή, σε σκηνοθεσία Νίκου Νικολαΐδη. Στη Λευκωσία είναι προγραμματισμένες δύο παραστάσεις, στις 16 και 17/10 αντίστοιχα. Ώρα έναρξης: 16:00. 

Να σημειώσουμε πως για την παρακολούθηση όλων των παραπάνω παραστάσεων αλλά και του Φεστιβάλ γενικότερα είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων/κράτηση θέσεων, ενώ αυτονόητα απαιτείται η τήρηση των κανόνων και πιστοποιήσεων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.  

Το Φεστιβάλ Κύπρια έχει, λοιπόν, και εφέτος όλους τους λόγους για να σας φέρει μέχρι τη Λευκωσία. Το SEMELI HOTEL ως διακεκριμένος Χορηγός Φιλοξενίας του Φεστιβάλ και σε στρατηγική θέση σε σχέση με όλους τους χώρους εκδηλώσεων, είναι πανέτοιμο να σας φιλοξενήσει με τον καλύτερο τρόπο ώστε να απολαύσετε στο έπακρο την πολυδιάστατη αυτή εμπειρία. Δώστε αξία, λοιπόν, σε τούτη την ιδανική πολιτιστική απόδραση και ας υποδεχτούμε όλοι μαζί… θερμά το φθινόπωρο, επενδύοντας για άλλη μια φορά στην απελευθερωτική δύναμη της Τέχνης! 

Blog Categories:

wedding area english