Parse error in downloaded data
 
FIND BEST RATES:

inner

H Λευκωσία αποτελεί πόλο έλξης για κάθε επισκέπτη που επιλέγει την Κύπρο. Τόσο οι φυσικές ομορφιές της πόλης όσο και η ιστορικότητά της, πάντα σε συνδυασμό με το πλούσιο πολιτιστικό παρελθόν και παρόν της, καθιστούν έναν ιδανικό προορισμό τόσο για να μείνεις όσο και να περάσεις ευχάριστα το χρόνο σου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που την προτιμούν διαχρονικά όλοι όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και να ζήσουν σε μία σύγχρονη πόλη που αποπνέει την έντονη ατμοσφαιρικότητα του απόλυτου πολιτιστικού σταυροδρομιού Ανατολής και Δύσης. 

Ειδικά τον Οκτώβρη η Λευκωσία προσφέρει πολλές επιλογές που την ξεχωρίζουν στον φθινοπωρινό τουριστικό χάρτη. Η πρωτεύουσα κρύβει μοναδικά θέλγητρα και κρυφούς… άσους γοητείας, προσκαλώντας για μια περιπετειώδη εξερεύνηση σε κάθε γειτονιά και στέκι της.

Αν λοιπόν είναι στα σχέδιά σας μία επίσκεψη μέχρι εδώ τον Οκτώβριο, μην ξεχάσετε να τσεκάρετε τα παρακάτω μοναδικά πλεονεκτήματα που εμφανίζει η πόλη αυτή την εποχή: 


Μια πόλη που ο ήλιος αγαπά όλον το χρόνο

Μια πόλη που ο ήλιος αγαπά όλον το χρόνο

Το ήπιο και ευχάριστο μεσογειακό μικροκλίμα της Λευκωσίας τής επιτρέπει να απολαμβάνει ένα παρατεταμένο καλοκαίρι ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο, κάτι που κάνει ιδανικό τον καιρό για βόλτες και εξορμήσεις στη φύση. Ειδικά τώρα που έχουμε επανέλθει οι περισσότεροι από εμάς στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας αυτές οι αποδράσεις προσλαμβάνουν άλλο χαρακτήρα και ιδιαίτερη αναζωογονητική αξία. Η Λευκωσία βρίθει από πάρκα και πλατείες, όπως το Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας, το Πάρκο Ακρόπολης, την Πλατεία Φανερωμένης ή την Πλατείας Ελευθερίας, που προσφέρονται για σύντομες ανάσες δροσιάς και έμπνευσης, αξοποιώντας τη δύναμη του αρμονικά ενσωματωμένου μέσα στον αστικό ιστό φυσικού τοπίου, χωρίς να χάσετε χρόνο από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Παράλληλα, σύμμαχος σε αυτή την εξωστρέφεια αποτελεί και η δυνατότητα για ατελείωτο shopping therapy στους πολυσύχναστους και μοντέρνους εμπορικούς δρόμους των Οδών Λήδρας & Ονασαγόρου

 
Μια πόλη που αναπνέει μέσα από τον πολιτισμό

Μια πόλη που αναπνέει μέσα από τον πολιτισμό

Η Λευκωσία είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον πολιτισμό και αυτό διαχρονικά έχει αποδειχθεί μέσα από την τακτική διεξαγωγή παγκοσμίου φήμης φεστιβάλ και εκδηλώσεων. Τώρα που ο καιρός αρχίζει να μας φέρνει σε μεγαλύτερη επικοινωνία με την εσωτερικότητα μας, οι θεατρικές σκηνές και οι μουσικές παραστάσεις ανοίγουν αυλαία και περιμένουν το κοινό της Λευκωσίας για μοναδικές πολιτιστικές διαδρομές που προάγουν το πνεύμα και το νου. Αν θέλετε και εσείς να σεργιανίσετε σε αυτές τις μοναδικές  εμπειρίες, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε κομβικά πνευματικά κέντρα της πόλης όπως τη Λεβέντειο Πινακοθήκη, το Νέο Θέατρο ΘΟΚ, το Κινηματοθέατρο Παλλάς και την Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης. Μια περιήγηση στους σχετικούς ιστότοπους θα σας φέρει ενώπιον μιας εξαιρετικά πληθωρικής γκάμας από παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις και παρουσιάσεις που αξίζουν το ενδιαφέρον σας.

 
Μια πόλη με πλούσιες εκπαιδευτικές ευκαιρίες

Η Λευκωσία τα τελευταία χρόνια αποτελεί την έδρα πανεπιστημιακών τμημάτων με υποδομές που διακρίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο για την υψηλή επιστημονική τους κατάρτιση. Τόσο το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, όσο και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου , είναι περιζήτητες επιλογές ακόμα και ανάμεσα σε φοιτητές άλλων χωρών που τα επιλέγουν για την αρτιότητα των ακαδημαϊκών τους προγραμμάτων. Τα πτυχία των εν λόγω ανώτατων ιδρυμάτων φέρουν διακεκριμένη αναγνώριση ανάμεσα στην πανεπιστημιακή κοινότητα και εξασφαλίζουν ηγετικές θέσεις στον ανταγωνιστικό κόσμο της εργασίας. Πράγματι η πόλη έχει χτίσει και με άλλες δομές αυτή τη θωράκιση της υψηλής ποιότητας των παρεχόμενων εκπαιδευτικών/μορφωτικών της ευκαιριών, με αποτέλεσμα να μετρά σήμερα σχεδόν δέκα βιβλιοθήκες γενικών πληροφοριών αλλά και ειδικής κατάρτισης, όπως τη Βιβλιοθήκη Αρχαιολογικών Ερευνών, τη Βιβλιοθήκη Βρετανικού Συμβουλίου, τη Βιβλιοθήκη Γαλλικού Μορφωτικού Κέντρου, τη Βιβλιοθήκη Δημοτικού Kέντρου Τεχνών, τη Βιβλιοθήκη Ινστιτούτου Γκαίτε και άλλες. Δεν ξεχνάμε βέβαια πως από μια καλή φοιτητική ζωή δεν πρέπει να λείπει και η διασκέδαση, για αυτό και το nightlife της Λευκωσίας είναι ξεχωριστό και προσφέρει εναλλακτικές επιλογές διασκέδασης για όλες τις προτιμήσεις. 


Όλοι οι δρόμοι, λοιπόν, οδηγούν αυτόν τον Οκτώβρη στην όμορφη Κύπρο και τους συναρπαστικούς δρόμους της Λευκωσίας. Μη διστάσετε μια βόλτα ή μια πιο πολυήμερη διαμονή σε αυτό το ευλογημένο κομμάτι της κυπριακής γης στο οποίο οι έντονοι ρυθμοί της ζωής δεν σταματούν να χτυπούν! Κάθε σημείο της είναι και μια ευκαιρία να ανακαλύψετε τις δικές σας προσωπικές γωνιές έκφρασης και να εμπλουτίσετε την ατζέντα σας με αξέχαστες πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εμπειρίες. Όσο για τη διαμονή σας; Το SEMELI HOTEL αποτελεί για εσάς την ιδανική αφετηρία για να τα εξερευνήσετε όλα και να απολαύσετε στο έπακρο την πόλη μας!

 

Επικοινώνησε μαζί μας



 

Blog Categories:

wedding area english