Parse error in downloaded data
 
FIND BEST RATES:

Η βάπτιση αποτελεί σίγουρα μια από τις σημαντικότερες μέρες του μωρού σας. Σας παρουσιάζουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να επιτύχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα.

inner 23

Η βάπτιση αποτελεί σίγουρα μια από τις ημέρες-ορόσημο στη ζωή του μονάκριβου μωρού σας. Καθώς συνιστά την πρώτη του κοινωνική εκδήλωση και ταυτόχρονα την επίσημη παρουσίαση του ονόματός του σε φίλους και συγγενείς, είναι λογικό να θέλετε όλα να είναι στην εντέλεια. Παρόλο που το τέλειο είναι πάντα υποκειμενικό, υπάρχουν κάποιες βασικές συνθήκες που πρέπει να πληρούνται, έτσι ώστε αντικειμενικά η βάπτιση να θεωρείται πλήρης και επιτυχημένη.

Επειδή, λοιπόν, αναγνωρίζουμε το ευχάριστο άγχος να έχετε προνοήσει για τα πάντα εκείνη τη χαρούμενη ημέρα, σας παρουσιάζουμε παρακάτω τους κυριότερους τομείς με τους οποίους πρέπει να ασχοληθείτε για να επιτύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να δημιουργήσετε τις καλύτερες αναμνήσεις για το μωρό σας.

Εκκλησία

Σε συνοικιακή εκκλησία, ξωκλήσι ή ακόμα και σε έναν μητροπολιτικό ναό, η επιλογή του ναού που θα τελεστεί το μυστήριο είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρετε αποκλειστικά με κριτήριο τις δικές σας προτιμήσεις και όχι των καλεσμένων ή συγγενών σας. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να προσλαμβάνει αυτή η επιλογή συναισθηματικές προεκτάσεις, όπως π.χ. όταν η εκκλησία έχει το όνομα του αγίου που θα λάβει το μωρό ή ακόμα και αν σας θυμίζει δικές σας προσωπικές στιγμές ή αγαπημένα πρόσωπα που μπορεί να μην είναι πια κοντά σας. Η απόσταση, λοιπόν, είναι υποκειμενικός παράγοντας, αλλά να έχετε στο νου σας πως ενδεχομένως πιο μακρινές επιλογές από τη βάση σας, ίσως κουράσουν περισσότερο τον λιλιπούτειο πρωταγωνιστή του μυστηρίου. Όσο ονειρικό, τέλος, και αν είναι το περιβάλλον μιας εκκλησίας, θυμηθείτε πως δεν υπηρετεί μονάχα ως background φωτογραφιών, αλλά πρέπει να διακατέχεται κυρίως από ιερότητα. Για αυτόν το λόγο, ακόμα και αν σας αρέσει πολύ ένας ναός, είναι σημαντικό να εξετάσετε και τη «χημεία» σας με τον εφημέριό του.  

Προσκλητήριο

Aνάλογα με το πόσο πρωτότυπο είναι ένα προσκλητήριο, αρκετές φορές αποτελεί ένα… αθάνατο αναμνηστικό από αυτή την ημέρα. Ένα αναμνηστικό που εκτός από τους οικείους σας μπορεί να κρατήσουν και οι καλεσμένοι σας. Στην αγορά θα βρείτε κυριολεκτικά χιλιάδες παραλλαγές σε σχήματα, κοψίματα, χαράξεις και εκτυπώσεις. Ανάλογα με το θέμα της βάπτισής σας, κινηθείτε σε χρώματα και μοτίβα. Αν έχετε πιο παιχνιδιάρικη διάθεση, τυπώστε ξεχωριστά προσκλητήρια για τους μικρούς καλεσμένους, ώστε να δώσετε περισσότερη έμφαση στο θέμα σας. Φυσικά μην παραλείψετε τις σημαντικές πληροφορίες, όπως ημέρα, ώρα, διεύθυνση ιερού ναού, καθώς και σχεδιαγράμματα μετάβασης προς το ναό και τη δεξίωση. Το όνομα του μωρού μπορείτε να μην το αποκαλύψετε στο προσκλητήριο, αλλά βεβαιωθείτε πως αναφέρετε το όνομα του νονού ή της νονάς.

Μπομπονιέρα

μπομπονιέρες

Στη βάπτιση οι μπομπονιέρες κλέβουν κυριολεκτικά την παράσταση με τα ευφάνταστα υλικά και τους χαριτωμένους συνδυασμούς χρωμάτων. Ανάλογα με την εποχή και το επιλεγμένο κεντρικό διακοσμητικό θέμα, μπορείτε να διαλέξετε υφάσματα, μονογράμματα, κουτιά, κορδέλες, πουγκιά, ακόμα και γλαστράκια ή βαζάκια με μέλι. Σχετικά με τα κουφέτα, η γέμιση της σοκολάτας ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί αν το μυστήριο γίνεται καλοκαίρι, καθώς η σοκολάτα μπορεί να λιώσει και να λερώσει την μπομπονιέρα. Τα κουφέτα, κατά τη χριστιανική παράδοση, πρέπει να είναι μονός αριθμός, καθώς πρέπει να είναι αδιαίρετος όπως και η Αγία Τριάδα. Τα κουφέτα συμβολίζουν την υγεία, τη μακροζωία, τη χαρά και τη γονιμότητα.  

Δεξίωση βάπτισης

χώρος εκδήλωσης

Ο χώρος που θα παραθέσετε τη δεξίωση πρέπει να έχει μια… λογική απόσταση από το ναό τέλεσης του μυστηρίου, έτσι ώστε να μην κουραστούν οι καλεσμένοι σας αλλά και ο νεοφώτιστος. Επιλέξτε, λοιπόν, έναν χώρο που εξυπηρετεί τόσο την αισθητική όσο και την πρακτικότητα των πραγμάτων. Δώστε ιδιαίτερη βαρύτητα στη δυναμική της χωρητικότητας του χώρου, αλλά και στην καλή οπτική της αίθουσας από κάθε σημείο. Μην επενδύσετε σε έναν χώρο, όσο ωραίος και αν είναι, αν οι άνθρωποί του σας προκαλούν ανασφάλεια ή δεν αφουγκράζονται με προσοχή τις δικές σας ανάγκες. Αναπόσπαστα στοιχεία, βέβαια, της δεξίωσης, με τα οποία πρέπει να ασχοληθείτε, αποτελούν και η επιλογή του φαγητού (μπουφέ ή σερβιριστού), της διακόσμησης αλλά και της μουσικής, που πρέπει να έχει ακούσματα τόσο για το ενήλικο όσο και για το ανήλικο κοινό σας.

Το θέμα και η διακόσμηση

Από τους βασικότερους τομείς και αυτός που δίνει τον τόνο σε όλον τον υπόλοιπο σχεδιασμό της βάπτισης. Αν το μωρό σας δείχνει μια προτίμηση σε κάποιο θέμα (π.χ. ήρωα καρτούν, ζωάκι, χρώμα), χτίστε πάνω σε αυτό και κινηθείτε σε αντίστοιχες επιλογές. Αν δεν σας αρέσουν τα πολυφορεμένα θέματα, δεν χρειάζεται να συμβιβαστείτε απλά και μόνο επειδή είναι στη μόδα ή το επιτάσσει η εποχή. Επιστρατεύστε τη φαντασία σας και με σύμμαχο τις πολλαπλές επιλογές που θα βρείτε στο διαδίκτυο, δημιουργήστε τον μοναδικό κόσμο που αξίζει στο μωρό σας. Ακόμα και για την πιο πρωτότυπη ιδέα, υπάρχουν ιδέες εκεί έξω που θα σας εκπλήξουν. Αν πάλι σας αρέσει να βαδίζετε σε πιο… ασφαλή μονοπάτια, οι νεράιδες, ο πριγκίπισσες, οι γοργόνες, οι πειρατές, οι δεινόσαυροι, τα ζώα της ζούγκλας, αλλά και διαχρονικά το ροζ και το γαλάζιο αποτελούν αξιόπιστες επιλογές που θα στολίσουν κάθε γωνιά της βάπτισης και θα σας βγάλουν εγγυημένα ασπροπρόσωπους!

Η συνέπεια και ο επαγγελματισμός των υπευθύνων της οργάνωσης είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες, για αυτό και στο SEMELI HOTEL δίνουμε το 100% της εμπειρίας μας για να οργανώσετε στις αίθουσές μας την καλύτερη δεξίωση για τη βάπτιση του μωρού σας. Με διάθεση να αναδείξουμε με τον καλύτερο τρόπο τις δικές σας ανάγκες και να φροντίσουμε κάθε μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια, απομένει σε εσάς μονάχα η… υποχρέωση να περάσετε υπέροχα αυτή την τόσο ξεχωριστή ημέρα!

Categorias del Blog:

wedding area espanol