Parse error in downloaded data
 
FIND BEST RATES:

Δεν σας κρύβουμε πως, κατά τη γνώμη μας, η πραγματική αγάπη και ο γνήσιος έρωτας γιορτάζουν… κάθε μέρα!

Μιας και βρισκόμαστε και επίσημα στον Φλεβάρη, θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε ορισμένα πράγματα για την Ημέρα του «Αγίου Βαλεντίνου», που συνήθως αποτελεί μια ακόμη ευκαιρία για χιλιάδες ερωτευμένα ζευγάρια να εκφράσουν τη στοργή τους. 

  1. Η Προέλευση της Γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου

    Η αλήθεια είναι πως δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη με πλήρη βεβαιότητα οι απαρχές της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου. Σύμφωνα με ορισμένους ιστορικούς, πιθανότατα αποτελεί εξέλιξη μιας παγανιστικής εορτής της γονιμότητας, των διαβόητων Λουπερκαλίων (Lupercalia), την οποία γιόρταζαν οι Ρωμαίοι κατά τα μέσα Φεβρουαρίου με έναν ιδιαίτερα… φαντασμαγορικό τρόπο: νεαροί ημίγυμνοι και μασκαρεμένοι ως λύκοι κυνηγούσαν άνδρες και γυναίκες χτυπώντας τους με κάποια λουριά, μεταδίδοντάς τους έτσι τη ζωογόνα δύναμη των Λουπέρκων και αυξάνοντας τη «γονιμότητά» τους.

    Με την επικράτηση του Χριστιανισμού έγινε μια προσπάθεια να εκχριστιανιστεί το δημοφιλές αυτό πανηγύρι, οπότε συσχετίστηκε με την υποτιθέμενη εκτέλεση δύο χριστιανών που ονομάζονταν αμφότεροι «Βαλεντίνος» κατά τον τρίτο αιώνα μ.Χ.

    pic 1 valentines

  2. Διάσημοι που Γεννήθηκαν στις 14 Φλεβάρη

    Πολλά άτομα που απέκτησαν φήμη ή έγιναν διάσημοι έχουν γεννηθεί στις 14 Φεβρουαρίου, περιλαμβανομένων των

    - Christopher Sholes, που εφηύρε την πρώτη γραφομηχανή,
    - Gregory Hines, το διάσημο τραγουδιστή και ηθοποιό,
    - Michael Bloomberg, δήμαρχο της Νέας Υόρκης,
    - Frederick Douglass, τον ακαταπόνητο Αφροαμερικανό ακτιβιστή που πάλεψε όσο κανείς άλλος για την κατάργηση της θανατικής ποινής,
    - George Washington Gale Ferris, που σχεδίασε και κατασκεύασε την πρώτη γιγαντιαία Ρόδας Λούνα Παρκ
    - Rob Thomas, τονfront man τωνMatchbox Twenty.

  3. Τα Τεράστια Ποσά που Δαπανώνται στις 14 Φεβρουαρίου

    Τα ποσά που δαπανώνται κατά την Ημερά του Αγίου Βαλεντίνου αυξάνονται κάθε χρόνο με ιλιγγιώδη ρυθμό: στις ΗΠΑ και μόνο, η συγκεκριμένη γιορτή δεν αποτελεί παρά μια γιγαντιαία βιομηχανία, με έσοδα που ξεπερνά τα 20 δις το χρόνο!

    Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, περίπου 5 δις πάνε σε κοσμήματα κάθε λογής, άλλα τόσα σε γεύματα και ακριβά εστιατόρια, άλλα δύο δις καταλήγουν σε ανθοδέσμες και στολισμούς και ένα απίστευτο ποσό άνω του ενός δισεκατομμυρίου δαπανάται για ευχετήριες κάρτες! Ό,τι περισσεύει πάει σε γλυκά και είδη ρουχισμού.

    Θέλετε μερικά ηλικιακά στοιχεία; Οι άνδρες και οι έφηβοι των Ηνωμένων Πολιτειών δαπανούν περίπου 200 δολάρια για τη συγκεκριμένη Γιορτή, ενώ οι γυναίκες και τα κορίτσια εφηβικής ηλικίας σχεδόν τα μισά. Σημειώστε πως, όσο αυξάνεται η ηλικία και μέχρι τα 50, τόσο ανεβαίνουν και τα αντίστοιχα ποσά!

    PIC 2 VALENTINES

  4. Μέρη που Έχει Απαγορευτεί η Συγκεκριμένη Γιορτή

    Διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, των οποίων οι κυβερνήσεις θεωρούν τη συγκεκριμένη γιορτή ως μια αφορμή για σεξουαλική ανηθικότητα και ακρότητες, την έχουν απαγορεύσει. Στα κράτη αυτά περιλαμβάνονται κυρίως χώρες της Ασίας, όπως η Μαλαισία, η Ινδονησία, το Ιράν, η Σαουδική Αραβία, το Πακιστάν και η Ινδία.

    Υπάρχουν όμως και στο Δυτικό Κόσμο αντίστοιχα παραδείγματα: λόγου χάρη, στο Belgorod της Ρωσίας η συγκεκριμένη γιορτή έχει απαγορευτεί από το 2011, ενώ 2 χρόνια αργότερα ορισμένα σχολεία της Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών απαγόρευσαν το κλασικό έθιμο της ανταλλαγής δώρων εκείνη την ημέρα.

  5. Το Φιλί με τη Μεγαλύτερη Διάρκεια!

    Για αυτή την πληροφορία θα πρέπει να απευθυνθούμε στο πασίγνωστο Βιβλίο Guinness. Σύμφωνα με την τελευταία του έκδοση το μεγαλύτερο σε χρονική διάρκεια φιλί διήρκεσε

    - 2 μέρες,
    - 10 ώρες,
    - 35 λεπτά
    - και 58 δευτερόλεπτα!

    Οι μαραθωνοδρόμοι του φιλιού ήταν ένα φουλ ερωτευμένο (αλλά και εξασκημένο!) ζευγάρι Ταϊλανδών, ονόματι Ekkachai Tiranarat και Laksan Tiranarat, και το φιλί δόθηκε στα πλαίσια ενός διαγωνισμού που διοργανώθηκε για τη διάσημη αμερικανική εκπομπή “Ripley’s Believe It or Not” το 2013.

    Το έπαθλο; Δύο πανάκριβα δαχτυλίδια με μπριγιάν και 3.300 δολάρια σε μετρητά.

  6. Ένα Μνημείο Αφιερωμένο στον Έρωτα

    Απαίτησε 22 έτη συνεχών εργασιών, εργατικό δυναμικό 20.000 εργατών και πάνω από 200 εκ. δολάρια! Όλα αφιερωμένα στον έρωτα του αυτοκράτορα Shah Jahan για την πολυαγαπημένη του σύζυγο, Mumtaz Mahal, ο οποίος αποφάσισε να ανεγείρει ένα από τα ομορφότερα μνημεία της ανθρωπότητας, το περίφημο Taj Mahal στη μνήμη του ανθρώπου που είχε κατακτήσει την καρδιά του αλλά είχε πλέον φύγει από τη ζωή, καθώς έφερνε στον κόσμο το 14ο τους παιδί.

    Ένα μνημείο αφιερωμένο στο γνήσιο έρωτα, που δεν μπορεί παρά να ενώσει παντοτινά δυο ανθρώπους, ακόμη κι αν ο ένας φύγει από τη ζωή. Χιλιάδες ζευγάρια το επισκέπτονται κάθε χρόνο, αντλώντας έμπνευση από την εκπληκτική του λάμψη και τη γλυκόπικρη ιστορία που κρύβει πίσω του.

    PIC 3 VALENTINES

Είστε ερωτευμένοι; Μην ξεχνάτε πως το οξυγόνο της αγάπης και το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε ο ένας στον άλλον είναι να περνάτε χρόνο μαζί!

Κλείστε τώρα το δωμάτιο των ονείρων σας στο ξενοδοχείο SEMELI και απολαύστε ένα ρομαντικό δείπνο στη μοναδική ατμόσφαιρα του εστιατορίου Demetra.

Categorias del Blog:

wedding area espanol