Parse error in downloaded data
 
FIND BEST RATES:

Παρότι η Κύπρος είναι διάσημη κυρίως για τις ακτές και τις χρυσαφένιες αμμουδιές της, όσοι περνούν έστω και λίγες μόνο μέρες στην καρδιά του νησιού, την πρωτεύουσα Λευκωσία, ενθουσιάζονται από την ποικιλία των πραγμάτων που μπορεί να δει και να κάνει κανείς, τόσο μέσα στην πόλη, όσο και στις γύρω περιοχές.

Αν σας φέρει ο δρόμος, ή οι διακοπές σας, κατά Κύπρο μεριά, συστήνουμε ανεπιφύλακτα μια ολιγοήμερη επίσκεψη στη Λευκωσία. Ιστορία, πολιτισμός και εξαίρετες γεύσεις συνδυάζονται στα γραφικά της σοκάκια.

Χρειάζεστε μερικές συστάσεις; Ρίξτε μια ματιά παρακάτω.

 

Ξεκινήστε τη Μέρα σας… αφ’ Υψηλού

Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας στη Λευκωσία είναι να πάρετε το ασανσέρ και να ανεβείτε στον τελευταίο όροφο του Πύργου Σιακόλα, του ψηλότερου κτιρίου στις γειτονιές της παλιάς Λευκωσίας. Ο ενδέκατος όροφός του λειτουργεί πλέον ως Μουσείο και Παρατηρητήριο, δίνοντας σε ντόπιους και επισκέπτες μια πανοραμική άποψη της πόλης που ξεδιπλώνεται ολόγυρα. Στον χώρο υπάρχουν κατατοπιστικά σχεδιαγράμματα με ημερομηνίες και άφθονες πληροφορίες που ταξιδεύουν τους ξένους στην πολύπαθη μα και συναρπαστική ιστορία της μοναδικής διχοτομημένης πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Άλλη μια ωραία επιλογή για να συνεχίσετε τη διαδρομή σας στο παρελθόν της πόλης είναι το Βυζαντινό Μουσείο Λευκωσίας. Εκτός από μια εκπληκτική συλλογή αγιογραφιών και βυζαντινών έργων τέχνης, οι Αίθουσες του Μουσείου στεγάζουν ορισμένα από τα εντυπωσιακότερα μωσαϊκά του Μεσαίωνα, ορισμένα από τα οποία μετρούν κοντά χίλια χρόνια ζωής.

Αν σας αρέσει η ανατολική εικονογραφία, μετά την επίσκεψή σας στο Μουσείο μπορείτε να επισκεφτείτε το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο του Καθεδρικού του Αγίου Ιωάννη, που στέκει σε κοντινή απόσταση. Απλά να θυμάστε πως το ντύσιμό σας πρέπει να καλύπτει τουλάχιστον τα γόνατά σας για να σας επιτραπεί η είσοδος.

 

Απολαύστε ένα Χορταστικό Γεύμα Κυπριακής Κουζίνας

Εννοείται πως ο καλύτερος τρόπος να περάσετε το μεσημέρι σας στη Λευκωσία είναι να καθίσετε σε ένα από τα ξακουστά της εστιατόρια ή μεζεδοπωλεία. Μην κάνετε το λάθος να παραγγείλετε μια από τα ίδια με της πατρίδας σας! Η κυπριακή κουζίνα θεωρείται μια από τις γευστικότερες και πιο υγιεινές στον κόσμο – επομένως πειραματιστείτε με γεύσεις και εδέσματα και δεν θα χάσετε.

Στη συνέχεια, απολαύστε τον καφέ σας σε ένα από τα γραφικά σοκάκια της παλιάς Πόλης. Θα ήταν κρίμα να μην πιείτε εκεί έναν παραδοσιακό ελληνικό καφέ, ψημένο στη χόβολη. Αφού πάρετε λίγες δυνάμεις, περιδιαβείτε τα δρομάκια, όπως θα βρείτε ένα σωρό χαριτωμένα μαγαζιά με σουβενίρ και ενθύμια για το ταξίδι σας.

cyprus tavern

 

Χαλαρώστε στο Χαμάμ

Μια από τις πιο αγαπητές σε τουρίστες και ντόπιους ασχολίες στη Λευκωσία είναι η επίσκεψη σε ένα από τα λιγοστά παραδοσιακά τούρκικα χαμάμ της Ευρώπης, το περίφημο Hamam Omerye. Αφού χαλαρώσετε στο λουτρό και απολαύσετε το μασάζ σας σε μια από τις ιδιωτικές σας καμπάνες, δεν έχετε παρά να αρχίσετε με λίγο ούζο την εξόρμησή σας στην περίφημη νυχτερινή ζωή της πόλης, που θα σας δυσκολέψει πολύ αν έχετε σκοπό να πέσετε νωρίς για ύπνο!

hamam cyprus

Η Λευκωσία μοιάζει λίγο παραπονεμένη σε όποιον δεν την έχει δει από κοντά – μακριά από τη θάλασσα στο ομορφότερο νησί της Μεσογείου; Κι όμως, έχει τον τρόπο να μαγέψει και να κερδίσει τον επισκέπτη!

 

Κλείστε τώρα δωμάτιο στο Ξενοδοχείο SEMELI συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα!

kleise diamoni

Categorias del Blog:

wedding area espanol