Parse error in downloaded data
 
FIND BEST RATES:

inner car mouseia

Η αλήθεια είναι πως τα μουσεία της Κύπρου δεν περιλαμβάνονται στα μεγαλύτερα του κόσμου, αλλά συχνά το μέγεθος ενός μουσείου ελάχιστα έχει να κάνει με την αξία των εκθεμάτων του και τη γοητεία που μπορεί να ασκήσει στους επισκέπτες.

Τα μουσεία της Κύπρου είναι, αναμφίβολα, ένας από τους καλύτερους τρόπους να εξερευνήσετε την μακραίωνη ιστορία αυτού του υπέροχου τόπου, καθώς και την πλούσια κουλτούρα και τον πολιτισμό της. Κι αυτό που εντυπωσιάζει ακόμη περισσότερο, είναι πως τα περισσότερα από αυτά τα μουσεία είναι κρυμμένα σε χωριά και δρομάκια που δύσκολα θα τα βρείτε σε τουριστικούς οδηγούς και χάρτες.

 

1. Το Μουσείου του Ψωμιού – «Πλουμιστό Ψωμί»

mousio psomiou

Το Μουσείο του Ψωμιού, γνωστό και ως «Πλουμιστό Ψωμί», ιδρύθηκε το 2011 από την Ντορίτα Βοσκαρίδου, που ειδικεύεται στη λαϊκή τέχνη και τον πολιτισμού της νήσου, και έχει συγγράψει άφθονα άρθρα για το θέμα σε έγκριτα περιοδικά.

Το συγκεκριμένο μουσείο βρίσκεται στη Λεμεσό και είναι αφιερωμένο στις παραδόσεις που σχετίζονται με την παρασκευή του ψωμιού στην Κύπρο. Οι επισκέπτες θα μάθουν για τα είδη του ψωμιού που παρασκευάζονται σε διάφορες εορταστικές περιόδους μέσα από άφθονο οπτικό υλικό και τεχνουργήματα. Στις εγκαταστάσεις του μουσείου λειτουργούν μάλιστα και μαθήματα… ζυμώματος και φουρνίσματος! Θα μάθετε, λοιπόν, τα μυστικά του ψωμιού από όλες τις απόψεις!

 

2. Το Κυπριακό Μουσείο Ιστορικού και Κλασσικού Αυτοκινήτου

museum historical car

Το Κυπριακό Μουσείο Ιστορικού και Κλασσικού Αυτοκινήτου περιλαμβάνει μια υπέροχη συλλογή εκθεμάτων που έχουν δωριστεί από τον κ. Ντίμη Μαυρόπουλο, βετεράνο πρωταθλητή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που έχει διαπρέψει τόσο στη Νήσο όσο και σε διεθνείς οργανώσεις. Ο κ. Μαυρόπουλος ίδρυσε το εν λόγω Μουσείο με σκοπό όχι μόνο να ικανοποιήσει την αγάπη του κόσμου για το αγωνιστικό αυτοκίνητο, αλλά και για να στεγάσει ορισμένα από τα πλέον ιστορικά και κλασσικά αυτοκίνητα που έτυχε να περάσουν από τα χέρια του, που τους προσδίδει και τεράστια συναισθηματική αξία.

Στα εκθέματα του μουσείου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ένα από τα περιφημά μοντέλα T της Ford, το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής που σάρωσε την αμερικανική και ευρωπαϊκή αγορά των αρχών του 20ου αιώνα, και η θωρακισμένη προεδρική Cadillac που δόθηκε ως δώρο από τις ΗΠΑ για τις ασφαλείς μεταφορές του προέδρου Μακάριου Γ΄ το 1977.

 

3. Το Μουσείο Κρασιού

wine museum

Ιδρυμένο στην καρδιά της αμπελουργικής παραγωγής της νήσου, στο χωριό Ερήμη, το Μουσείο Κρασιού θα σας ταξιδέψει στην ιστορία παραγωγής του κρασιού στην περιοχή, που μετρά ήδη χιλιετίες.

Τα διάφορα στάδια παραγωγής, αποθήκευσης και κατανάλωσης του μοναδικού αυτού δώρου της φύσης απεικονίζονται με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και άφθονα απτά εκθέματα: από αρχαία δοχεία αποθήκευσης, έως μεσαιωνικά κρασοπότηρα και πατητήρια καταδεικνύουν πόσο πολύτιμο υπήρξε και συνεχίζει να είναι το κρασί για την κυπριακή κοινωνία και οικονομία.

 

4. Το Κυπριακό Μουσείο Σιδηροδρόμων

sidirodromos cyprus

Το Μουσείο Σιδηροδρόμων είναι κρυμμένο στο χωριό Ευρύχου, στα βουνά του Τροόδους.

Ο Κυπριακός Κρατικός Σιδηρόδρομος, που λειτούργησε για σχεδόν 50 χρόνια μετά την ίδρυσή του το 1905, εκτεινόταν από την Αμμόχωστο ως τη Μόρφου στα δυτικά, αφού πρώτα διέσχιζε την πρωτεύουσα Λευκωσία. Μέρος της όλης διαδρομής και ο σταθμός της Ευρύχου, που τώρα πλέον στεγάζει τα εκθέματα του Μουσείου.

Έγγραφα, σχέδια και πλούτος αντικειμένων που σχετίζονται με τη λειτουργία του Σιδηροδρόμου ζωντανεύουν τον θρύλο του στους όμορφους χώρους του Μουσείου.

 

5. Μουσείο του Θεάτρου Σκιών

theatro skion xaridimos

Το Μουσείο του Θεάτρου Σκιών του Χριστόφορου Παφιού στόχο έχει να διασώσει μια από τις πιο θρυλικές, πολυαγάπητες και μακραίωνες φιγούρες λαϊκού πολιτισμού, που ανέθρεψε, διασκέδασε και ταξίδεψε γενιές και γενιές Κυπρίων.

Ναι, η Κύπρος έχει πολλά κρυμμένα μυστικά που περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Κλείστε τώρα τη διαμονή σας στο Ξενοδοχείο SEMELI και εξασφαλίστε την πιο άνετη βάση για τις εξορμήσεις σας στην Κύπρο!

kleise diamoni

Categorias del Blog:

wedding area espanol